lördag 15 oktober 2011

Recept bok

För ungefär ett år sedan gjorde jag denna recept bok,jag såg något liknade någonstans och fick sån lust att göra en själv. Här samlar jag alla familjerecept och andra goda recept som jag hittar.
Den var väldigt enkel att göra, grunden består av en anteckningsbok från Panduro. Sen har jag bara täckt sidorna med papper och dekorerat med klistermärken och chalkat kanterna med Fluid chalks. Sen har jag haft på lite band, tags och brads.




1 kommentar:

Ida sa...

Du är så duktig!! Gud vilka fina grejer du gör!!

Här har du något att slänga in i receptboken;
=)

Fransk chokladtårta, ur Bonniers kokbok

Ingredienser
250 g mörk choklad
250 g margarin
6 ägg
2 3/4 dl socker
1 dl vetemjöl

Glasyr:
100 g margarin
100 g mörk choklad
50 g honung (knappt 1/2 dl)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (26 diameter) med margarin. Finhacka chokladen. Smält margarinet och slå det varmt över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Vänd till sist ner siktat vetemjöl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter tills smeten precis börjat stelna och spricka på ytan. OBS! kakan ska inte vara genomgräddad. Låt kakan kallna i formen. Ställ den därefter i frysen 1 timme för att stelna.

Glasyren:
Smält margarinet och häll det varmt över den finhackade chokladen. Blanda med elvisp eller i matberedare till en slät kräm. Tillsätt honungen.

Lossa tårtan försiktigt och lägg den på ett fat. Häll glasyren ovanpå den frysta tårtan och stryk ut den jämt. När glasyren just börjar stelna lyfter man den uppåt upprepade gånger med hjälp av en stekspade så att det bildas toppar. Låt stelna helt.

(Servera med vispad grädde om du vill, jag äter den utan)
Löjligt god, och ganska så ok för LCHF:are =)

Massa kramar Ida

Skicka en kommentar